Versperring Gotthard-Basistunnel

Door een ontsporing van een goederentrein op 10 augustus is er door de Gotthard-Basistunnel voorlopig geen passagiersvervoer mogelijk. Treinen worden omgeleid over de panoramische Gotthard route.

Zürich – Milaan en v.v.
De internationale EC-treinen tusen Zürich en Italië worden omgeleid en de extra reistijd bedraagt 60 minuten. De treinen vertrekken een uur vroeger uit Zürich en komen andersom een uur later aan in Zürich. Voor sommige ritten is een extra overstap in Chiasso nodig.

Basel – Milaan en v.v.
De internationale EC-treinen tussen Basel en Italië rijden alleen tussen Basel en Lugano (als Intercity). Maak tussen Lugano en Milaan gebruik van de regionale treinen naar Milano Centrale. Deze treinen rijden elk uur en een reservering is niet nodig.

Zitplaatsreserveringen
Eurocity-reserveringen uitgegeven vóór 11 augustus 2023 zijn niet langer treinspecifiek in Zwitserland en Italië tot Milaan en je kunt een eerdere (of latere) Eurocity nemen. Het is niet mogelijk en niet nodig om je ticket om te boeken. Om deze reden kan uw zitplaats helaas niet worden gegarandeerd.

Reisplanner
Richting Italië kom je later dan normaal aan in Milaan en andersom is het nodig eerder te vertrekken vanuit Milaan indien je naar Basel reist. Plan je reis tussen Zwitserland en Italië via www.sbb.ch (andere reisplanners zijn mogelijk nog niet bijgewerkt).