Welkom bij The Train Traveller! Wij zijn een kleinschalige reisorganisatie met een groot hart voor duurzaam reizen.

Bij ons kun je terecht voor individuele treinreizen om duurzaam en avontuurlijk Europa te ontdekken. Met groot enthousiasme hebben wij gezien dat de populariteit van de trein aan het toenemen is. Ondanks dat internationaal treinreizen lange tijd het verwaarloosde zusje is geweest van vliegvakanties. Mede hierdoor zijn helaas vele internationale verbindingen verdwenen. Gelukkig is het tij nu aan het keren!

Niet zo gek, vinden wij. Ten eerste, reizen met de trein is vaak relaxter en comfortabeler door de extra ruimte aan boord. Op lange-afstand verbindingen en hogesnelheidstreinen is vrijwel altijd een barrijtuig of restauratie aan boord wat uitnodigt om de benen te strekken. Ten tweede, op sommige trajecten is de trein al met al sneller dan het vliegtuig, mede door minder controles en bagagebeperkingen. Bovendien kom je met de trein ook nog eens vaak direct aan in hartje centrum van je gekozen bestemming, zodat je vakantie of stedentrip direct van start kan gaan!

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt ook een grote rol. Een Eurostar hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Londen, met een capaciteit van 900 stoelen, vervangt maar liefst vijf lijnvluchten op hetzelfde traject! Maar ook op langere afstanden is een hoop te winnen. Steeds meer mensen beseffen ook dat een vakantie per vliegtuig naar Bali niet altijd nodig is, en dat er dichter bij huis per trein ook bijzondere plekken te ontdekken zijn. ’s Avonds instappen om de volgende ochtend lekker uitgeslapen aan te komen op je bestemming, ook dát wordt steeds meer mogelijk.

Avontuurlijk

Behalve slechts een vervoersmiddel om van A naar B te komen, kan treinreizen ook een mooi onderdeel zijn van je vakantie. Door te reizen met de trein is het mogelijk om uit te stappen op verschillende bestemmingen onderweg. Met een InterRail pas kan je maar liefst tienduizend verschillende bestemmingen bezoeken in 33 Europese landen! Maar zelfs als je besluit om dat niet te doen, haal je al meer uit je reis door uit het raam te turen en te genieten van het voorbijrazende landschap.

Ons aanbod

Wil jij ook op een laagdrempelige manier duurzamer op vakantie en de magie van reizen met de trein beleven? Door bestaande verbindingen te combineren wil The Train Traveller graag laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ons team van doorgewinterde treinreizigers hebben verschillende soorten reizen samengesteld voor verschillende type reizigers. Van actieve vakanties in de natuur tot culturele stedentrips, maar altijd met lokale, kleinschalige accommodaties. Neem hier een kijkje bij ons huidige aanbod!

VvKR

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt The Train Traveller gebruik van STO Garant. Dit kun je controleren via de STO Garant deelnemerspagina. Alle informatie over STO Garant kun je vinden op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van The Train Traveller wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. De garantieregeling is te downloaden op website van STO Garant. Hoe de regeling in zijn werk gaat staat beschreven in onze reisvoorwaarden.