Een reis- en/of annuleringsverzekering kan verstandig zijn. Hieronder lees je waar ze voor zijn.

Annuleringsverzekering

Als je je reis onverhoopt moet annuleren brengen wij annuleringskosten in rekening. Bij pakketreizen (stedentrips en vakanties) is dit een vast percentage welke je kunt terugvinden in onze reisvoorwaarden. Voor losse reisonderdelen zoals treintickets hebben hun eigen annuleringsvoorwaarden.

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer je reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad. Ook als je jouw reis hierdoor moet onderbreken vergoedt de verzekering een deel van je reis.

Als je vaak op reis gaat is een doorlopende annuleringsverzekering het voordeligst. Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen de annuleringskosten als je reis niet doorgaat of afgebroken moet worden. Een kortlopende reisverzekering is ook een optie. Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor één vakantie of wintersportvakantie. Voor deze verzekering kies je zelf de periode waarin deze geldig is.

Reisverzekering

Reisverzekeringen verzekeren jou en/of jouw eigendommen tijdens je vakantie. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die je moet maken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. Denk ook aan onvoorziene uitgaven als repatriëring vanuit het buitenland, aan extra vervoer- en verblijfskosten en aan vervangend verblijf.

Ook voor reisverzekeringen bestaan er doorlopende en kortlopende varianten. Reisverzekeringen zijn altijd uit te breiden met aanvullende dekkingen, zoals de aanvullende dekking voor medische kosten. Je eigen Nederlandse zorgverzekering vergoedt vaak alleen de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen. In het buitenland kunnen de kosten hiervoor hoger uitvallen.

Verzekering afsluiten

Heb je nog geen reis- of annuleringsverzekering? The Train Traveller verkoopt zelf geen verzekeringen, maar sluit bijvoorbeeld direct je verzekering af via Allianz Global Assistance, of één van de vele andere verzekeraars.