In de zomermaanden reis je eenvoudig met de trein naar Bulgarije. Natuurlijk is een treinreis naar Bulgarije ook mogelijk buiten deze periode, maar dan zijn extra overstappen noodzakelijk en duurt de reis wat langer.

Er zijn meerdere mogelijkheden om Bulgarije met de trein te bereiken, maar de meest eenvoudige is de reis per nachttrein tussen München en Zagreb. Vervolgens reis je verder met treinen overdag met een tussenovernachting in Belgrado. Bekijk hieronder de treinreis in detail naar Sofia.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Bulgarije.

Met de trein naar Sofia Bulgarije

De reis per trein naar de hoofdstad Sofia is met name in de zomermaanden goed te doen. Voor de reis ben je ca. 3 dagen (2 nachten) onderweg. De reis bevat één nachttrein (tussen München en Zagreb). De andere overnachting vindt plaats in de Servische hoofdstad Belgrado.

Overdag reis je naar München, waar de nachttrein naar Zagreb vertrekt. In Zagreb heb je aansluiting op een trein naar Belgrado. Het nieuwe centraal station van Belgrado, Beograd Centar, ligt alles behalve centraal en is onaantrekkelijk. Gelukkig stopt de trein ook in station Novi Beograd. In tegenstelling tot het centraal station heeft dit station wel tramverbindingen. De tram steekt rivier de Sava over en brengt je binnen 15 minuten naar het centrum van de stad. In Belgrado is een overnachting noodzakelijk, omdat er geen aansluitende nachttrein (meer) rijdt naar Bulgarije. Van half juni t/m half september rijdt een directe internationale trein vanaf station Beograd Topčider om de reis per trein naar Bulgarije de volgende morgen te kunnen vervolgen. Ook dit station bereik je met de tram.

Bekijk deze treinreis
Heenreis

Vertrek in 2021 dagelijks mogelijk van 10 juni t/m 18 september. Buiten deze periode is het mogelijk om te reizen via Roemenië.

V
A
12:38
14:50
Amsterdam Centraal*
Düsseldorf Hbf
V
A
15:27
20:27
Düsseldorf Hbf
München Hbf
V
A
23:20
08:35 (+1 dag)
München Hbf
Zagreb Glavni kolodvor
V
A
11:04
18:12
Zagreb Glavni kolodvor
Novi Beograd
Overnachting in Belgrado. De stations Novi Beograd en Beograd Topčider zijn bereikbaar met de tram vanaf het centrum van de stad.
V
A
09:15
20:37
Beograd Topčider
Sofia

* Deze trein stopt ook in de stations Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Terugreis

Vertrek in 2021 dagelijks mogelijk van 12 juni t/m 20 september. Buiten deze periode is het mogelijk om te reizen via Roemenië.

V
A
09:15
18:29
Sofia
Beograd Topčider
Overnachting in Belgrado. De stations Novi Beograd en Beograd Topčider zijn bereikbaar met de tram vanaf het centrum van de stad.
V
A
10:05
18:13
Novi Beograd
Zagreb Glavni kolodvor
V
A
21:20
06:10 (+1 dag)
Zagreb Glavni kolodvor
München Hbf
V
A
07:45
12:46
München Hbf
Düsseldorf Hbf
V
A
13:08
15:28
Düsseldorf Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Arnhem Centraal en Utrecht Centraal.

Prijsindicatie

ca. €185 p.p.*

* Prijsindicatie per persoon per enkele reis o.b.v. een heen- en terugreis, 2e klas.

Inclusief:

  • treintickets van en/of naar een treinstation naar keuze in Nederland
  • zitplaatsreserveringen (in de treinen die dit ondersteunen)
  • ligplaats in een gedeelde coupé (voor max. 4 personen) in de nachttrein tussen München en Zagreb

Exclusief:

  • (hotel)overnachting in Belgrado
  • kaartjes voor de tram in Belgrado

Dit is een indicatie, afhankelijk van beschikbaarheid. De totaalprijs kan zowel hoger als lager uitvallen. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Eventuele extra’s:

Reizen in de 1e klas kost ca. €70 per persoon extra per enkele reis. Zitplaatsen in de 1e klas zijn alleen beschikbaar in de treinen tussen Nederland en München.

Een privécoupé in de nachttrein tussen München en Zagreb kost €20 per persoon (coupé voor 3 personen), €40 per persoon (coupé voor 2 personen) of €60 per persoon (coupé voor 1 persoon) extra.

Aanvraag

Vraag bij ons vrijblijvende een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Bulgarije. Onze servicekosten voor het boeken van treintickets zijn €7,50 per persoon per boeking.