Moldavië is een knooppunt met internationale spoorlijnen naar Rusland, Oekraïne en Roemenië. Een reis naar de hoofdstad Chişinău duurt ca. 48 uur en je maakt gebruik van twee nachttreinen. Bekijk hieronder de reis via Roemenië per trein naar Moldavië,

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Moldavië.

Met de trein naar Chisinau, Moldavië

Voor de onderstaande reis sta je vroeg op om met twee ruime overstappen naar Wenen te reizen. Er is een latere reismogelijkheid vanuit Nederland, rond 08:00 vertrek uit Amsterdam, maar deze raden we af omdat aansluitingen dan een risico zijn. Met de vroege verbinding houd je ca. 2 uur speling in Wenen, handig om een hapje te eten voordat je aan boord gaat van de nachttrein naar Boekarest. Je kunt er ook voor kiezen in de trein te eten. Een Hongaars restauratierijtuig rijdt tot Budapest mee.

In Boekarest is kom je de volgende dag rond 16:00 uur aan. Er blijft ca. drie uur over tot de volgende trein vertrekt: de nachttrein naar Moldavië. Dit is een ruime overstap en hoewel vertragingen veel voorkomen zijn deze zelden drie uur. Toch kun je er natuurlijk voor kiezen een extra nacht in Boekarest in te plannen.

De trein naar Boekarest heeft slaaprijtuigen met coupés voor 4 personen (2e klas) en coupés voor 2 personen (1e klas). Als je alleen reist deel je altijd de coupé met andere reizigers, alle plaatsen worden verkocht. Vroeg in de ochtend stopt de trein in Ungheni, aan de grens. Hier worden de grenscontroles uitgevoerd en de draaistellen van de trein worden gewisseld. De trein wordt opgetild en er worden nieuwe draaistellen onder de trein geplaatst die passen op de bredere Russische spoorbreedte. Tijdens dit proces blijf je aan boord van de trein.

Nadat de trein weer is gaan rijden arriveer je rond half negen in Chişinău.

Bekijk deze treinreis
Heenreis

Vertrek is dagelijks mogelijk.

V
A
08:08
10:20
Amsterdam Centraal*
Düsseldorf Hbf
V
A
11:27
20:47
Düsseldorf Hbf
Wien Hbf
Overnachting in Wenen
V
A
19:42
15:06 (+1 dag)
Wien Hbf
Bucuresti Nord
V
A
19:12
08:24 (+1 dag)
Bucuresti Nord
Chişinău

* Deze trein stopt ook in de stations Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Terugreis

Vertrek is dagelijks mogelijk.

V
A
16:56
06:02 (+1 dag)
Chişinău
Bucuresti Nord
V
A
14:40
08:20 (+1 dag)
Bucuresti Nord
Wien Hbf
V
A
09:13
15:36
Wien Hbf
Frankfurt am Main Hbf
V
A
16:16
20:29
Frankfurt am Main Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Arnhem Centraal en Utrecht Centraal.

Prijsindicatie

ca. €175 p.p.*

* Prijsindicatie per persoon per enkele reis o.b.v. een heen- en terugreis, 2e klas.

Inclusief:

  • treintickets van en/of naar een treinstation naar keuze in Nederland
  • zitplaatsreserveringen (in de treinen die dit ondersteunen)
  • Een ligplaats/slaapplaats in een coupé voor max. 4 personen in de nachttreinen tussen Wenen en Boekarest en tussen Boekarest en Chişinău

Dit is een indicatie, afhankelijk van beschikbaarheid. De totaalprijs kan zowel hoger als lager uitvallen. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Eventuele extra’s:

Reizen in de 1e klas kost ca. €50 per persoon extra per enkele reis.

Een privécoupé in de nachttrein tussen Wenen en Boekarest kost ca. €20 per persoon (coupé voor 3 personen), €30 per persoon (coupé voor 2 personen) of €50 per persoon (coupé voor 1 persoon) extra per enkele reis.

Een upgrade naar een (gedeelde) coupé voor 2 personen in de nachttrein tussen Boekarest en Chişinău kost ca. €25 per persoon extra per enkele reis.

Aanvraag

Vraag bij ons vrijblijvende een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Moldavië. Onze servicekosten voor het boeken van treintickets zijn €7,50 per persoon per boeking.