Moldavië is een knooppunt met internationale spoorlijnen naar Rusland, Oekraïne en Roemenië. Een reis naar de hoofdstad Chişinău duurt ca. 72 uur en je maakt gebruik van twee nachttreinen. Bekijk hieronder de reis via Roemenië per trein naar Moldavië,

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Moldavië.

Met de trein naar Chisinau, Moldavië

Met de comfortabele en vlotte ICE reis je overdag met één overstap in Düsseldorf of Keulen naar Wenen. De overstap op de nachttrein naar Boekarest wil je niet missen, dus we raden altijd een overnachting in Wenen aan. Op deze manier neem je de tijd voor je reis, maar ben je verzekerd van een aankomst in Moldavië. Na een dag in Wenen stap je op de nachttrein naar Boekarest. Je kunt er voor kiezen in de trein te eten. Een Hongaars restauratierijtuig rijdt tot Budapest mee.

In Boekarest is kom je de volgende dag rond 16:00 uur aan. Er blijft ca. vier uur over tot de volgende trein vertrekt: de nachttrein naar Moldavië. Dit is een ruime overstap en hoewel vertragingen veel voorkomen zijn deze zelden vier uur. Toch kun je er natuurlijk voor kiezen een extra nacht in Boekarest in te plannen.

De trein naar Boekarest heeft slaaprijtuigen met coupés voor 4 personen (2e klas) en coupés voor 2 personen (1e klas). Als je alleen reist deel je altijd de coupé met andere reizigers, alle plaatsen worden verkocht. Vroeg in de ochtend stopt de trein in Ungheni, aan de grens. Hier worden de grenscontroles uitgevoerd en de draaistellen van de trein worden gewisseld. De trein wordt opgetild en er worden nieuwe draaistellen onder de trein geplaatst die passen op de bredere Russische spoorbreedte. Tijdens dit proces blijf je aan boord van de trein.

Nadat de trein weer is gaan rijden arriveer je rond half negen in Chişinău.

Bekijk deze treinreis
Heenreis

Vertrek is dagelijks mogelijk.

V
A
08:08
10:20
Amsterdam Centraal*
Düsseldorf Hbf
V
A
11:27
20:47
Düsseldorf Hbf
Wien Hbf
Overnachting in Wenen
V
A
19:42
15:06 (+1 dag)
Wien Hbf
Bucuresti Nord
V
A
19:12
08:24 (+1 dag)
Bucuresti Nord
Chişinău

* Deze trein stopt ook in de stations Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Terugreis

Vertrek is dagelijks mogelijk.

V
A
16:56
06:02 (+1 dag)
Chişinău
Bucuresti Nord
V
A
14:40
08:20 (+1 dag)
Bucuresti Nord
Wien Hbf
V
A
09:13
15:36
Wien Hbf
Frankfurt am Main Hbf
V
A
16:16
20:29
Frankfurt am Main Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Arnhem Centraal en Utrecht Centraal.

Prijsindicatie

ca. €175 p.p.*

* Prijsindicatie per persoon per enkele reis o.b.v. een heen- en terugreis, 2e klas.

Inclusief:

  • treintickets van en/of naar een treinstation naar keuze in Nederland
  • zitplaatsreserveringen (in de treinen die dit ondersteunen)
  • Een ligplaats/slaapplaats in een coupé voor max. 4 personen in de nachttreinen tussen Wenen en Boekarest en tussen Boekarest en Chişinău

Dit is een indicatie, afhankelijk van beschikbaarheid. De totaalprijs kan zowel hoger als lager uitvallen. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Eventuele extra’s:

Reizen in de 1e klas kost ca. €50 per persoon extra per enkele reis.

Een privécoupé in de nachttrein tussen Wenen en Boekarest kost ca. €20 per persoon (coupé voor 3 personen), €30 per persoon (coupé voor 2 personen) of €50 per persoon (coupé voor 1 persoon) extra per enkele reis.

Een upgrade naar een (gedeelde) coupé voor 2 personen in de nachttrein tussen Boekarest en Chişinău kost ca. €25 per persoon extra per enkele reis.

Aanvraag

Vraag bij ons vrijblijvende een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Moldavië. Onze servicekosten voor het boeken van treintickets zijn €7,50 per persoon per boeking.