In de zomermaanden (half juni tot half september) rijdt de internationale trein van Belgrado in Servië naar Thessaloniki in Griekenland dwars door Noord-Macedonië. De nachttrein, met de naam Hellas Express, vertrekt in het begin van de avond uit Belgrado en komt de volgende ochtend vroeg (heel vroeg) aan in Skopje, namelijk rond half vijf. Buiten de zomerperiode is het op dit moment niet mogelijk om met de trein naar Noord-Macedonië te reizen.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Noord-Macedonië.

Met de trein naar Skopje, Noord-Macedonië

Overdag reis je naar München, waar de nachttrein naar Zagreb vertrekt. In Zagreb heb je aansluiting op een trein naar Belgrado. Het nieuwe centraal station van Belgrado, Beograd Centar, ligt alles behalve centraal en is onaantrekkelijk. Gelukkig stopt de trein ook in station Novi Beograd. In tegenstelling tot het centraal station heeft dit station wel tramverbindingen. De tram steekt rivier de Sava over en brengt je binnen 15 minuten naar het centrum van de stad. In Belgrado is een overnachting noodzakelijk, omdat de aansluiting op de nachttrein naar Skopje niet ruim genoeg is. Dit geeft je de kans Belgrado te bekijken de volgende dag, want de nachttrein naar Griekenland, de Hellas Express, vertrekt de volgende dag in het begin van de avond. Ook Station Beograd Topčider bereik je met de tram.

De volgende ochtend kom je vroeg aan in Skopje.

Bekijk deze treinreis
Heenreis

Vertrek mogelijk op: maandag t/m zaterdag.

V
A
09:59
15:51
Amsterdam Centraal*
Berlin Hbf
V
A
19:21
08:29 (+1 dag)
Berlin Hbf
Budapest-Nyugati
V
A
16:30
22:30
Budapest
Belgrado
Overnachting in Belgrado
V
A
07:00
14:30
Belgrado
Skopje

* Deze trein stopt ook in station Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Terugreis

Vertrek mogelijk op: maandag t/m vrijdag en zondag.

V
A
13:10
20:30
Skopje
Belgrado
Overnachting in Belgrado
V
A
08:00
14:00
Belgrado
Budapest
V
A
19:30
08:15 (+1 dag)
Budapest-Nyugati
Berlin Hbf
V
A
10:07
16:00
Berlin Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in station Arnhem Centraal en Utrecht Centraal.

Prijsindicatie

ca. €235 p.p.*

* Prijsindicatie per persoon per enkele reis o.b.v. een heen- en terugreis, 2e klas.

Inclusief:

  • treintickets van en/of naar een treinstation naar keuze in Nederland
  • zitplaatsreserveringen
  • ligplaats in gedeelde coupé in couchetterijtuig voor max. 4 personen in de nachttrein tussen München en Zagreb en tussen Belgrado en Skopje

Exclusief:

  • kaartjes voor de tram in Belgrado
  • (hotel)overnachting in Belgrado

Dit is een indicatie, afhankelijk van beschikbaarheid. De totaalprijs kan zowel hoger als lager uitvallen. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Eventuele extra’s:

Reizen in de 1e klas kost ca. €50 per persoon extra per enkele reis. Zitplaatsen in de 1e klas zijn alleen beschikbaar in de treinen overdag.

Een privécoupé in de nachttrein tussen München en Zagreb kost ca. €30 per persoon (coupé voor 3 personen), €50 per persoon (coupé voor 2 personen) of €80 per persoon (coupé voor 1 persoon) extra per enkele reis.

Aanvraag

Vraag bij ons vrijblijvende een prijsopgave aan voor je treinreis van/naar Noord-Macedonië. Onze servicekosten voor het boeken van treintickets zijn €7,50 per persoon per boeking.