Groepsreis Andalusië | 23 oktober – 5 november 2022 - 14 dagen

Andalusië is een van de warmste en zonnigste gebieden van Europa. Hierdoor zijn de temperaturen met name in het voor- en najaar zeer uitnodigend voor een bezoek aan de zuidelijkste provincie van Spanje. Deze rondreis laat je kennismaken met de Andalusische steden Córdoba, Sevilla, Cádiz, Ronda en Granada. 

Deze treinrondreis door Andalusië is een groepsreis. De reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider. De reis bestaat uit een heen- en terugreis van/naar Nederland met de trein, en alle trajecten ter plaatse. Verder staan er verschillende activiteiten op het programma: een gegidste stadswandeling in Córdoba, een fietstour door Granada, een flamenco show in Sevilla en een bezoek aan het Alhambra paleizencomplex.

Reisdata: zondag 23 oktober t/m zaterdag 5 november 2022 (14 dagen)

Groepsgrootte: 6-12 personen

Andalusië kent een bijzondere geschiedenis. Verschillende volken hebben het gebied door de eeuwen heen veroverd, waardoor er een mix van bouwstijlen en culturen is ontstaan. Na een Romeinse periode breekt in de achtste eeuw een Moorse periode aan, als de Moren grote delen van Zuid-Spanje veroveren. In de Reconquista verdrijven de christelijke koninkrijken de Moren van het Iberische schiereiland. Als in 1492 de laatste Moorse vesting wordt veroverd, het Koninkrijk Granada, komt er na bijna acht eeuwen een einde aan het Moorse tijdperk. Veel Moorse invloeden zijn vandaag nog te zien, zoals de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada. Na de Reconquista brak de bloeiperiode van Andalusië aan. Met name Sevilla, dat als poort naar de nieuwe wereld (Amerika) diende, verwierf grote rijkdom. Deze rondreis laat je kennismaken met de Andalusische steden Córdoba, Sevilla, Cádiz, Ronda en Granada. 

Heenreis

Vertrek in de ochtend vanuit Nederland en overnachting in een hotel in Perpignan. De volgende morgen reis je door Spanje met hogesnelheidstreinen en kom je ‘s avonds aan in Córdoba. 

Córdoba

2 nachten

Naast het historische centrum van Córdoba met talloze gezellige pleinen en straatjes, zijn er genoeg bezienswaardigheden die de stad een bezoek waard maken. In Córdoba mag een bezoek aan de Mezquita niet ontbreken. Deze voormalige moskee doet tegenwoordig dienst als kathedraal. Het imposante gebouw kent een bijzondere geschiedenis en een unieke architectuur. Je vindt er Moorse, Romeinse, Byzantijnse, Syrische, Perzische en Gotische elementen in terug. Een ander bijzonder bouwwerk is Alcázar de los Reyes Cristianos, oftewel het paleis van de christelijke vorsten. Het paleis heeft een sobere uitstraling aan de buitenkant en is van binnen prachtig gedecoreerd. Het wordt omringd door een bijzondere paleistuin. Juderia is de joodse wijk van Córdoba. De smalle straatjes, pittoreske huisjes, tapasbarretjes, boetiekjes en de vele bloemen en planten nodigen uit voor een bezoek. Hier bevindt zich een van de drie bewaard gebleven Spaanse synagogen. Córdoba wordt doorkruist door de rivier Guadalquivir. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door de Puente Romano (Romeinse brug). In Córdoba staat er een gegidste stadswandeling op het programma.

Sevilla

2 nachten

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje, en een van de grootste van Europa. In het centrum vind je dan ook tal van historische bezienswaardigheden. De bekendste is misschien wel de Kathedraal van Sevilla. Dit imposante bouwwerk is het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Het Alcázar (koninklijk paleis van Sevilla) is een ander bekend bouwwerk. Het paleizencomplex is een voorbeeld van de Mudéjar architectuur, een bouwstijl tijdens en na de Reconquista door christelijke Spanjaarden met sterke Moorse invloeden. De wijk Santa Cruz is een historische wijk met smalle, pittoreske straatjes, pleintjes en veel groen. Naast de vele historische monumenten, pleinen, kerken en parken wordt Sevilla ook wel beschouwd als geboorteplaats van de dans- en muziekstijl flamenco. Een bezoek aan een flamenco show kan daarom ook niet ontbreken op het programma.

Cádiz

2 nachten

Cádiz is een Andalusische havenstad en ligt aan de Golf van Cádiz. De haven dient als vissers- en passagiershaven. Door de ligging op een smalle landtong, wordt de stad aan drie zijden door water omgeven. De boulevard in Cádiz toont sterke overeenkomsten met de beroemde boulevard van Havana in Cuba. Mede hierdoor wordt Cádiz ook wel het ‘Havana van Europa’ genoemd. Cádiz heeft een belangrijke historische rol gespeeld door de strategische ligging. Zo bloeide de stad op na de ontdekking van Amerika door Columbus. Later werd Cádiz ook de uitvalsbasis van de Zilvervloot, waardoor de stad vele malen werd aangevallen – en soms geplunderd – door de Britten en de Nederlanders. Eind zeventiende eeuw nam Cádiz de positie van Sevilla als officiële haven voor de handel met Amerika over. De rol van Cádiz werd langzaam kleiner na het verlies van de Spaanse koloniën in Zuid Amerika. Tegenwoordig vind je nog verschillende historische bouwwerken, waaronder de Kathedraal van Cádiz, de verdedigingswerken en een Romeins theater. Naast de bezienswaardigheden in het historische centrum leent Cádiz zich door de lange kuststrook ook uitstekend voor een dagje strand.

Ronda

2 nachten 

Ronda ligt iets verder van de kust in een bergachtige omgeving. De stad is vooral bekend vanwege de ligging aan twee zijden van de ‘Tago de Ronda’, een diepe kloof die de rivier Guadalevín heeft uitgesleten. De naam Ronda komt van de Romeinse naam Arunda, waarmee de Romeinen de ligging van Ronda met rondom de stad een strategisch uitzicht benadrukten. Na de Romeinse periode waren het de Moren die de stad overheersten. Tijdens de overheersing van de Marokkaanse Almohaden-dynastie werden de Arabische baden van Ronda gebouwd. De stadsdelen worden met elkaar verbonden door drie bruggen over de rivier, waarvan de achttiende-eeuwse Puento Nuevo (nieuwe brug) de bekendste is. Een ander achttiende-eeuws bouwwerk is de Plaza de Toros, de oudste nog bestaande stierenvechtersarena van Spanje. Voor de wandelliefhebber staat er een begeleide rondwandeling vanuit Ronda door de bergachtige omgeving op het programma.

Granada

3 nachten

Granada is een van de belangrijkste Spaanse cultuursteden. De Moorse, Joodse en katholieke invloeden dragen hieraan bij. Daarnaast is de stad ook een van de belangrijkste Spaanse studentensteden. In Granada bevindt zich een van de bekendste historische bezienswaardigheden van Spanje: het Alhambra. In dit gigantische paleizencomplex bewonder je veel overblijfselen van de Moorse en katholieke cultuur. Vanbinnen vind je er veel fijn uitgevoerde islamitische kunst en vele kunstschatten. Ook de omringende paleistuinen met vele bloemen- en plantensoorten, fonteinen en symmetrische vormen zijn spectaculair. Een bezoek aan het Alhambra en de paleistuinen kan dus niet ontbreken tijdens deze rondreis. Tegenover het Alhambra ligt de authentieke Moorse wijk Albaicín, met een doolhof aan smalle straatjes en sfeervolle pleintjes.

Terugreis

In de ochtend vertrek vanuit Granada en overnachting in Barcelona. De volgende morgen reis je van Barcelona naar Nederland. Aankomst in Nederland in de avond.

V
A
11:15
14:35
Amsterdam Centraal*
Paris Nord
Transfer met de RER naar Gare de Lyon.
V
A
16:11
21:12
Paris Lyon
Perpignan
Overnachting in Perpignan nabij treinstation.
V
A
11:12
12:34
Perpignan
Barcelona Sants
V
A
15:45
20:27
Barcelona Sants
Córdoba Central
Verblijf in Córdoba (2 nachten).
V
A
10:20
11:05
Córdoba Central
Sevilla Santa Justa
Verblijf in Sevilla (2 nachten).
V
A
09:57
11:29
Sevilla Santa Justa
Cádiz
Verblijf in Cádiz (2 nachten).
V
A
11:00
14:15
Cádiz
Ronda
Verblijf in Ronda (2 nachten).
V
A
19:13
20:06
Ronda
Antequera-Santa Ana
V
A
20:55
21:52
Antequera-Santa Ana
Granada
Verblijf in Granada (3 nachten).
V
A
08:15
14:20
Granada
Barcelona Sants
Overnachting in Barcelona nabij treinstation.
V
A
09:10
15:46
Barcelona Sants
Paris Lyon
Transfer met de RER naar Gare du Nord.
V
A
17:25
20:44
Paris Nord
Amsterdam Centraal*

Prijs

Vanaf €1975 p.p.
o.b.v. 2-persoonskamer

Inclusief

 • Heen- en terugreis per trein vanaf station naar keuze in Nederland
 • Alle trein- en busverbindingen ter plaatse
 • 13 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt (o.b.v. 2-persoonskamer)
 • Gegidste stadsrondwandeling in Córdoba
 • Gegidste fietstour in Granada
 • Flamenco show in Sevilla
 • Entreetickets Alhambra
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer van €550
 • Overige drankjes en maaltijden
 • Eventueel andere excursies en entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kenmerken reis

 • €1975 p.p.
 • 23 okt t/m 5 nov 2022
 • 14
 • Treinreis
 • Groepsreis
 • Hotels

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Euro

Reisadvies:

Check actueel advies

Download info

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

0
  0
  Winkelwagen