Berlijn

De stad Berlijn kent een onstuimige geschiedenis. Dit is nog altijd goed terug te zien in het straatbeeld en in de vele musea. Tegenwoordig is Berlijn een wereldstad met een bijzonder mix van historische en moderne elementen. Ook het rijke culturele leven maakt de bruisende Duitse hoofdstad voor veel mensen een geliefde bestemming.

Berlijn is uitstekend bereikbaar met de directe ICE vanaf Amsterdam. Hierdoor kun je tijdens je reis ongestoord genieten van een goed boek, een serie of simpelweg van het uitzicht. De ICE heeft ook een barrijtuig waar je eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes kunt krijgen.

Hoewel veel Europese steden hun karakteristieke vorm gekregen hebben in de vroege geschiedenis, is het bij Berlijn juist de moderne geschiedenis die haar stempel op de stad heeft gedrukt. Zowel de Tweede Wereldoorlog als de Koude Oorlog hebben grote invloed gehad op het aanzicht van de stad. De verwoestingen uit deze onstuimige perioden hebben plaats gemaakt voor een bijzondere mix van oud en nieuw. De architectuur van Berlijn is dan ook wat deze stad zo kenmerkt, waarin historische en moderne gebouwen elkaar op een bijzondere wijze aanvullen en oude objecten een nieuwe functie krijgen. Zo getuigen de restanten van de Berlijnse Muur van de tweedeling van Berlijn ten tijde van de Koude Oorlog, maar doet deze tegenwoordig dienst als openluchtmuseum met boeiende kunstwerken. De geschiedenis van Berlijn komt goed tot haar recht in de grote verscheidenheid in musea en monumenten die de stad rijk is, en in het straatbeeld. 

Met de Berlin Welcome Card, die bij deze stedentrip is inbegrepen, is het stadsvervoer gratis te gebruiken en ontvang je korting op een groot aantal musea, attracties, activiteiten en andere bezienswaardigheden. Het ov-kaartje is geldig voor onbeperkt reizen in de zones AB van het Berlijnse openbaar vervoer en is minimaal geldig vanaf aankomst tot vertrek in Berlijn.


Foto’s: afbeeldingen van Couleur, Markus Christ, Nikolaus Bader, Robert diam en moerschy via Pixabay

Berlijn is verbonden met directe intercitytreinen vanuit Nederland. Vanuit Amsterdam duurt de reis ca. 6,5 uur en instappen kan na Amsterdam ook in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Je treinticket is geldig vanaf het treinstation opgegeven bij boeking. Je kunt op ieder gewenst tijdstip reizen naar het opstapstation van de internationale trein, maar het is alleen geldig in de internationale trein vermeld op je ticket. Een trein eerder of later nemen is in principe niet toegestaan. Een zitplaatsreservering in de internationale trein is inbegrepen.

Afhankelijk van je vertrekplaats is een reis via Venlo of Arnhem en Düsseldorf soms sneller. Wij zoeken de beste optie voor je uit!

Heenreis

Reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
09:10
15:22
Amsterdam Centraal*
Berlin Hbf**

* Deze trein stopt ook in Hilversum (vertrektijd 09:32 uur), Amersfoort Centraal (vertrektijd 09:45 uur), Apeldoorn (vertrektijd 10:10 uur), Deventer (vertrektijd 10:22 uur), Almelo (vertrektijd 10:47 uur) en Hengelo (vertrektijd 10:59 uur).

** Uitstappen kan ook in Berlin-Spandau (aankomsttijd 15:04 uur).

Terugreis

Terugreis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
12:34
19:00
Berlin Hbf*
Amsterdam Centraal**

* Opstappen kan ook in station Berlin-Spandau (vertrektijd 12:51 uur).

** Deze trein stopt ook in Hengelo (aankomsttijd 17:01 uur), Almelo (aankomsttijd 17:13 uur), Deventer (aankomsttijd 17:41 uur), Apeldoorn (aankomsttijd 17:58 uur), Amersfoort Centraal (aankomsttijd 18:24 uur) en Hilversum (aankomsttijd 18:38 uur).

Brauhaus Spandau

Een hotel en bierbrouwerij in een voormalige wasserij voor het garnizoen van Spandau. Het rode bakstenen gebouw was onderdeel van de naastgelegen Citadel van Spandau. Voor deze bijzondere accommodatie stap je uit in station Berlin-Spandau, waar het circa 10 minuten lopen vandaan ligt. Het heeft nette hotelkamers, een gezellig restaurant en natuurlijk een grote biertuin om het lokaal gebrouwen bier te drinken!

Spandau is een district in het uiterste westen van Berlijn. Ondanks de afstand bereik je het centrum van Berlijn met de regionale treinen in ca. 10-15 minuten. De inbegrepen Berlin Welcome Card is hier geldig om mee te reizen.

Bijzonderheden:

 • Vlakbij station Berlin-Spandau
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Restaurant en bar
 • Biertuin

Hotel Schulz

Een in 2018 geopend hotel met moderne tweepersoons- en familiekamers in de wijk Friedrichshain. Het heeft een biertuin en treinstation Berlin Ostahnhof (eindbestemming van de intercity uit Nederland) en de Eastside Gallery liggen om de hoek.

 • Vlakbij station Berlin Ostbahnhof
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Biertuin
 • Bar en café
 • Bagageopslag

Grimm’s Potsdamer Platz

Berlijnse hotelketen met drie vestigingen in en rondom de hoofdstad. Een goede optie meer centraal gelegen in de stad nabij Potsdamer Platz.

 • Centraal in Berlijn nabij Potsdamer Platz
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi

Prijs

Vanaf €225 p.p.
o.b.v. 4 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg
 • Stadsplattegrond
 • Berlin Welcome Card (inclusief openbaar vervoer in zones Berlin AB)

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reizigers

Aantal reizigers en leeftijden op dag van vertrek

Totaal aantal reizigers:

1

Vertrekdatum en reisduur

Kies de gewenste vertrekdatum en aantal nachten

Treinreis

Vanaf dit station zullen de treintickets geldig zijn.
Vanaf hier worden zitplaatsen gereserveerd en tickets zijn alleen geldig op dit tijdstip. Het is altijd toegestaan eerder naar het opstapstation te reizen om zo meer overstaptijd te creëren.

Totaalprijs: €

Kenmerken reis

 • €225 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Euro

Reisadvies:

Check actueel advies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief