Boedapest

Een bekende bijnaam van Boedapest is ‘de Parel aan de Donau’. Deze bijnaam dankt de stad onder meer aan de grote dichtheid van historische monumenten. Het ene monument is nog groter en indrukwekkender dan het ander. Dit merk je al zodra je aankomt in het prachtige monumentale treinstation Boedapest Keleti. Boedapest wordt doorkruist door de rivier de Donau. Ten oosten van de Donau vind je het stadsdeel Pest en aan de westkant ligt het hoger gelegen Boeda. Tot de samenvoeging in 1873 waren dit twee aparte steden. Boedapest is de hoofdstad en ook de grootste stad van Hongarije. Bijna 1 op de 5 Hongaren woont in deze stad. Op bijna alle terreinen, van bestuur tot handel en industrie speelt Boedapest een dominante rol. De stad vormt het belangrijkste verkeersknooppunt en ook het culturele hart van Centraal Europa. 

Het stadsdeel Boeda is gelegen aan de heuvelachtige westoever van de Donau. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Op de burchtheuvel vind je de Burcht van Boeda, een voormalig koninklijk paleis. Tegenwoordig zijn hier verschillende musea ondergebracht, zoals museum van de Hongaarse Arbeidersbeweging en de Hongaarse Nationale Galerie. Een ander bekend en relatief nieuw monument is het Vissersbastion. Dit bouwwerk lijkt net een kasteel en is slechts 100 jaar geleden gebouwd om het 1000-jarig bestaan van Hongarije te vieren. Een opvallend kenmerk zijn de 7 torens die de 7 Hongaarse stammen vertegenwoordigen. Naast het bastion staat de neogotische Matthiaskerk, met een opvallend kleurrijk dak.

Het stadsdeel Pest vormt het hart van het centrum en het uitgaansgebied. Ook in dit stadsdeel vind je veel historische monumenten. Direct aan de Donau ligt het Hongaarse Parlement, misschien wel hét icoon van Boedapest. Dit gigantische en indrukwekkende gebouw is eind achttiende, begin negentiende eeuw gebouwd in de neogotische stijl. Eveneens ter ere van het 1000 jarig jubileum van Hongarije. In Pest vind je nog vele andere imposante en bijzondere bouwwerken, waaronder de Sint Stefanus Basiliek, de Grote Synagoge, de grote markthal en het gigantische Heldenplein. Boedapest staat ook bekend om zijn badhuizen. De stad ligt op verschillende thermale waterbronnen en telt tientallen historische badhuizen. Het Széchenyi badhuis is het bekendste badhuis van de stad. Deze ligt in het grootste stadspark van Boedapest. In dit park vind je eveneens het Vajdahunyad kasteel, de dierentuin en een meer waar je in de zomermaanden bootjes kunt huren en in de wintermaanden kunt schaatsen.

Ook te midden van de stadsdelen Boeda en Pest, in en over de rivier de Donau, vind je bezienswaardigheden. De kettingbrug is de oudste en meest karakteristieke brug van Boedapest, die in 1849 werd voltooid en daarmee Boeda met Pest verbond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de brug vernietigd door Hitlers troepen. In 1949, precies een eeuw na de eerste inwijding, was de brug weer in haar oorspronkelijke staat hersteld. In de Donau liggen verschillende eilanden, waarvan het 2,5 km lange Margaretha eiland de grootste is. Op dit parkachtige eiland vind je ook verschillende bezienswaardigheden, waaronder de muziekfontein.

Voor de treinreis naar Boedapest maak je gebruik van de nachttrein (Nightjet) naar Wenen. Meer informatie over de beschikbare slaapplaatsen aan boord van de Nightjet kun je hier vinden.

V
A
19:30
09:14 (+1 dag)
Amsterdam Centraal*
Wien Hbf
V
A
10:42
13:19
Wien Hbf
Budapest-Keleti
Verblijf in Boedapest
V
A
15:40
18:21
Budapest-Keleti
Wien Hbf
V
A
20:11
09:59 (+1 dag)
Wien Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Utrecht Centraal en Arnhem Centraal

 

Hotel Ambra

Modern stadshotel in het hart van Boedapest met 37 kamers. Het station Keleti-pu ligt op ca. 25 minuten lopen. Het station Nyugati-pu ligt op ca. 20 minuten lopen. Beide stations zijn ook met de metro bereikbaar, het dichtstbijzijnde metrostation ligt ca. 800 meter van het hotel vandaan.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Bar
 • 24-uursreceptie
 • Bagageopslag
 • Lift
 • Wi-Fi

Prijs

Vanaf €369 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. enkel logies
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kenmerken reis

 • €369 p.p.
 • 5-8
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

0
  0
  Winkelwagen