Bristol en Bath

De industriële stad Bristol is in opkomst. Dit komt onder meer door de populaire uitgaanswijk in de voormalige haven van de stad. Ook wordt gedacht dat Bristol de thuisstad is van de mysterieuze street art kunstenaar Banksy. Bath is vooral bekend vanwege de Romeinse baden.

Omdat de steden vlakbij elkaar liggen, zijn ze ideaal om te combineren in een treinreis. Bij deze treinreis kun je kiezen tussen een accommodatie in Bristol of in Bath. Omdat de steden slechts 15 minuten rijden uit elkaar liggen hoef je niet te verkassen, maar kun je een dagtrip maken naar de andere stad. De steden zijn goed bereikbaar vanuit Nederland door de directe Eurostar van Amsterdam naar Londen. Vanaf Londen zit je al in zo’n 1,5 uur in Bath.

Bristol

Bristol is van oorsprong een grote en belangrijke havenstad. De haven was aan het einde van de achttiende eeuw een van de grootste van Engeland, maar werd in de negentiende eeuw ingehaald door concurrerende havens. De stad vond zichzelf opnieuw uit en werd een belangrijke industriële stad en het centrum van de scheepsbouw. De haven van Bristol wordt tegenwoordig dus niet veel meer gebruikt voor handel, maar het havengebied heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een populair uitgaansgebied. In de haven van Bristol ligt de SS Great Britain, een van de grootste en meest geavanceerde negentiende eeuwse stoomschepen ooit gebouwd. Het schip is tegenwoordig als museum te bezoeken. Ook vind je hier de M Shed, een voormalige opslagloods die tegenwoordig een museum huisvest. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van de stad, de mensen en het leven in Bristol. Wanneer je de stad te voet verkent zal je de veelvuldige streetart al snel opvallen, waaronder een graffitikunstwerk van de mysterieuze kunstenaar Banksy. Hoewel deze kunstenaar zijn identiteit verborgen probeert te houden, wordt gedacht dat hij in Bristol geboren is. Het meest iconische bouwwerk van Bristol is misschien wel de Clifton Suspension Bridge. Deze imposante 76 meter hoge negentiende eeuwse hangbrug verbindt de twee zijden van de Avon kloof.

Bath

Bath werd in de eerste eeuw gesticht door de Romeinen. De thermen die zij bouwden zijn gedeeltelijk bewaard gebleven. In de achttiende eeuw was Bath een moderne badplaats voor de rijke bevolking. De elegante achttiende eeuwse bouwstijl domineert nog altijd het stadsgezicht. De stad heeft een warme, gemoedelijke uitstraling door de uit kalksteen opgetrokken honingkleurige huizen. Hoewel Bath een relatief kleine stad is, zijn er verschillende historische bezienswaardigheden en musea die een bezoek waard zijn. De Bath Abbey is een imposante abdij en is ook gebouwd met de zogenaamde ‘Bath stone’ (kalksteen). Mede hierdoor en door de prachtige grote glas-in-lood ramen is deze abdij van binnen licht en kleurrijk. Ook het sierlijke gewelfde plafond geeft de abdij een bijzonder karakter. De bijzondere architectuur van Bath zie je onder andere terug in The Circus en The Royal Crescent. The Circus bestaat uit drie gebogen rijen monumentale herenhuizen. The Royal Crescent is misschien wel het meest iconische bouwwerk van Bath. Het wordt gevormd door 30 monumentale rijtjeshuizen die samen een halve maan vormen. In huis nummer 1, dat tegenwoordig dienst doet als museum, kun je de achttiende eeuwse Georgiaanse architectuur inrichting bekijken. Ook de Pulteney Bridge en de Assembly Rooms zijn bezienswaardige achttiende eeuwse bouwwerken. En natuurlijk is geen bezoek aan Bath compleet zonde je onder te dompelen in de geschiedenis van de Romeinse thermale baden. Naast deze bouwwerken heeft Bath ook verschillende kunstmusea en een museum over de beroemde roman schrijfster Jane Austen.

Voor deze stedentrip combinatie kun je kiezen om te overnachten in Bristol of in Bath. De steden liggen op een afstand van ongeveer 15 minuten per trein uit elkaar, dus verblijf je bijvoorbeeld in Bristol, dan kun je eenvoudig een dagtripje naar Bath maken.


Foto’s Bath: © Visit Bath.

Let op: het reisschema is bedoeld als indicatie. Tijden kunnen altijd afwijken, bijvoorbeeld als gevolg van werkzaamheden of een tussentijds gewijzigde dienstregeling. Het exacte reisschema krijg je ten laatste twee weken voor vertrek.

Reisschema stedentrip Bristol en Bath

V
A
08:28
11:17
Amsterdam Centraal*
Brussel Zuid
V
A
12:52**
13:57
Brussel Zuid
London St. Pancras International
Metro naar station London Paddington (Circle line of Hammersmith & City line, westbound, ca. 15 minuten)
V
A
A
15:28
16:45
16:59
London Paddington
Bath Spa
Bristol Temple Meads
Verblijf in Bristol of Bath
V
V
A
11:00
11:13
12:35
Bristol Temple Meads
Bath Spa
London Paddington
Metro naar station London St. Pancras International (Circle line of Hammersmith & City line, eastbound, ca. 15 minuten)
V
A
15:04**
18:05
London St. Pancras International
Brussel Zuid
V
A
18:44
21:32
Brussel Zuid
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Breda, Noorderkempen en Antwerpen Centraal.

** Inchecken voor Eurostar kan tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek

Bristol – Bath en v.v.

Tussen de stations Bristol Tempel Meads en Bath Spa rijden 3-5 treinen per uur per richting (reisduur ca. 15 minuten). Een dagretour koop je bij de automaten in de stations of aan het loket voor GBP 8,30 (prijs 2020).

Voor deze stedentrip combinatie kun je kiezen om te overnachten in Bristol of in Bath. De steden liggen op een afstand van ongeveer 15 minuten per trein uit elkaar, dus verblijf je bijvoorbeeld in Bristol, dan kun je eenvoudig een dagtripje naar Bath maken.

Bristol – Victoria Square Hotel

Het Victoria Square Hotel is gevestigd in twee monumentale panden en ligt Clifton Village, een gezellige, groene wijk in Bristol met boetiekjes en cafés. Het hotel ligt aan het gelijknamige stadspark Victoria Square. Het stadscentrum en het treinstation bereik je het beste met de lijnbus, maar met een wandelingetje van een klein half uur bereik je ook de meeste bezienswaardigheden.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Gelegen in gezellige wijk Clifton Village
 • Koffie en thee op de kamer
 • Wi-Fi

Bath – The Royal Hotel

The Royal Hotel ligt tegenover het treinstation van Bath. Het hotel is gevestigd in een negentiende eeuws pand, ontworpen door de beroemde architect en ingenieur Brunel. Zijn werk zul je ook tegenkomen in Bristol (Clifton Suspension Bridge en SS Great Britain stoomschip) en onderweg (aanleg van de Great Western Railway tussen Londen en Bristol).

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Tegenover het treinstation, op loopafstand van het stadscentrum
 • Koffie, thee en mineraalwater op de kamer
 • Bar, lounge en restaurant
 • Wi-Fi

Prijs

Vanaf €489 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland of België
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 • €489 p.p.
 • 3-6
 • Treinreis
 • Hotel
 • Paspoort
 • Britse Pond