Brugge

In het centrum van Brugge waan je je in een openluchtmuseum. Het uitgestrekte middeleeuwse Brugge staat vol met getuigen van haar geschiedenis als rijke handelsstad. Een Stedentrip Brugge is vanuit heel Nederland ideaal met de trein. Ieder uur verbindt de Intercity Direct Amsterdam, Rotterdam en Breda met Antwerpen. In Antwerpen is er ieder uur een goede aansluiting naar de Gent en Brugge.

In het centrum van Brugge waan je je in een openluchtmuseum. Het uitgestrekte middeleeuwse Brugge staat vol met getuigen van haar geschiedenis als rijke handelsstad. Om hun rijkdom aan iedereen te tonen bouwden de burgers van Brugge in de 13e eeuw de grote Belfort aan de Markt. Nog altijd is deze toren de belangrijkste blikvanger van de stad en vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over de stad! Een rijke stad produceert ook rijke kunst; de kunstliefhebber mag het Brugse Groeningemuseum absoluut niet missen. Het hoogtepunt van het museum is haar collectie Vlaamse primitieven. Ook degene die van Bourgondisch eten en drinken (bier!) houdt kan in Brugge goed terecht. De Vlaamse keuken smaakt in deze omgeving extra goed! 

Brugge is vanuit Nederland uitstekend per trein bereikbaar. Ieder uur is er een verbinding per Intercity met een overstap in Antwerpen en Gent.


Foto’s: afbeeldingen van Anja, djedj en meineresterampe via Pixabay

België is vanuit heel Nederland goed per trein te bereiken. Ieder uur verbindt de Intercity Direct Amsterdam, Rotterdam en Breda met Antwerpen, Mechelen en Brussel. In Antwerpen en Brussel is er ieder uur een goede aansluiting naar de rest van België.

Je treinticket is geldig op alle dagelijkse verbindingen met Intercity Direct (gewoonlijk 1 x per uur)*. Treinen kennen geen reserveringen, de keuze van vertrektijd is dus vrij.

* Afhankelijk van je vertrekplaats is een reis via Maastricht en Luik soms sneller. Wij zoeken de beste optie voor je uit!

Heenreis

De reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
09:25
11:16
Amsterdam Centraal*
Antwerpen Centraal
V
A
11:37
12:32
Antwerpen Centraal
Gent St Pieters
V
A
12:39
13:01
Gent St Pieters
Brugge

* Deze trein stopt ook in Schiphol Airport (vertrektijd 09:40 uur), Rotterdam Centraal (vertrektijd 10:10 uur) en Breda (vertrektijd 10:42 uur).

Terugreis

De reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
11:58
12:20
Brugge
Gent St Pieters
V
A
12:27
13:23
Gent St Pieters
Antwerpen Centraal
V
A
13:44
15:38
Antwerpen Centraal
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in Breda (aankomsttijd 14:18 uur), Rotterdam Centraal (aankomsttijd 14:49 uur) en Schiphol Airport (aankomsttijd 15:22 uur).

Hotel Boterhuis

Gezinsvriendelijk hotel in het historisch centrum van Brugge op 120 meter van de grote markt. Het hotel heeft een terras en er zijn ook kamers voor drie of vier personen.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Bar
 • Terras

Hotel Patritius

Verblijf in historische sferen in het Hotel Patritius. Dit sfeervol ingerichte driesterrenhotel is gevestigd in een statig 19e eeuws herenhuis en beschikt over een groene binnentuin. Het hotel ligt centraal in de stad op slechts 5 minuten lopen van de markt. Alle zestien kamers zijn voorzien van een eigen badkamer.

Bijzonderheden:

 • Sfeervol ingericht herenhuis uit 1830
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Binnentuin
 • Bagageopslag

Prijs

Vanaf €205 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reizigers

Aantal reizigers en leeftijden op dag van vertrek

Totaal aantal reizigers:

1

Vertrekdatum en reisduur

Kies de gewenste vertrekdatum en aantal nachten

Treinreis

Vanaf hier zullen de treintickets geldig zijn.
Tijden zijn indicatief, tickets zijn de hele dag geldig.

Totaalprijs: €

Kenmerken reis

 • €205 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Euro

Reisadvies:

Check actueel advies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief