Gent

De bruisende stad Gent heeft veel te bieden; van indrukwekkende historische gebouwen en musea tot gezellige restaurants en winkels. Een stedentrip Gent met de trein is heel eenvoudig. Ieder uur verbindt de Intercity Direct Amsterdam, Rotterdam en Breda met Antwerpen. In Antwerpen is er ieder uur een goede aansluiting naar Gent.

De bruisende stad Gent heeft veel te bieden; van indrukwekkende historische gebouwen en musea tot gezellige restaurants en winkels. Deze middeleeuwse universiteitsstad geldt als een van de populairste toeristische bestemmingen van België. De blikvangers van de stad zijn de drie torens van de Sint Baafskathedraal, het Belfort en de Sint Niklaaskerk. Een bijzonder kenmerk van Gent is het Gravensteen, een middeleeuws kasteel in het midden van de stad. Aan de vele pleinen van Gent vind je typisch Vlaamse cafés waar je als een Bourgondiër kan eten en drinken. Liefhebbers van Vlaamse primitieven en de barokschilder Peter Paul Rubens moeten een bezoek aan het Gentse Museum van Schone Kunsten beslist op hun lijstje zetten.

Gent vanuit Nederland uitstekend per trein bereikbaar. Ieder uur is er een verbinding per Intercity met een overstap in Antwerpen.

België is vanuit heel Nederland goed per trein te bereiken. Ieder uur verbindt de Intercity Direct Amsterdam, Rotterdam en Breda met Antwerpen, Mechelen en Brussel. In Antwerpen en Brussel is er ieder uur een goede aansluiting naar de rest van België.

Je treinticket is geldig op alle dagelijkse verbindingen met Intercity Direct (gewoonlijk 1 x per uur)*. Treinen kennen geen reserveringen, de keuze van vertrektijd is dus vrij.

* Afhankelijk van je vertrekplaats is een reis via Maastricht en Luik soms sneller. Wij zoeken de beste optie voor je uit!

De reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
09:28
11:16
Amsterdam Centraal*
Antwerpen Centraal
V
A
11:37
12:33
Antwerpen Centraal
Gent St Pieters
Verblijf in Gent
V
A
12:27
13:23
Gent St Pieters
Antwerpen Centraal
V
A
13:44
15:35
Antwerpen Centraal
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Breda

Monasterium PoortAckere

Bij het Monasterium PoortAckere ben je verzekerd van een verblijf op een bijzondere locatie. De kern van deze accommodatie is een negentiende eeuws neogotisch klooster met rustige groene binnentuin. Je verblijft in één van de vier kloostervleugels. Extra bijzonder zijn de eenpersoonskamers, waar vroeger de zusters sliepen. De standaard tweepersoonskamers bevinden zich aan de straatkant. De comfort tweepersoonskamers kijken uit op de binnentuin.

Het Monasterium PoortAckere ligt in de historische binnenstad van Gent. Vanaf het station bereik je het hotel per tram binnen 20 minuten.

Bijzonderheden:

 • Verblijf in een historisch klooster
 • Privékamer met eigen badkamer (eenpersoonskamers gedeeld sanitair) o.b.v. logies en ontbijt
 • W-iFi
 • Bagageopslag

Ghent River Hotel

Het Ghent River Hotel ligt midden in het centrum van de stad, prachtig gelegen aan de rivier de Leie. Dit viersterrenhotel bestaat uit twee historische gebouwen; een herenhuis uit 1518 en een voormalige katoenfabriek uit de 19e eeuw. De hotelkamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van alle gemakken.

Het Ghent River Hotel ligt in de historische binnenstad van Gent. Vanaf het station bereik je het hotel per tram binnen 25 minuten.

Bijzonderheden:

 • Verblijf op een historische locatie centraal in de stad
 • Privékamer met eigen of gedeelde badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Bagageopslag

Prijs

Vanaf €199 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kenmerken reis

 • €199 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

0
  0
  Winkelwagen