Hamburg

Hamburg is de belangrijkste havenstad van Duitsland. Een belangrijke bezienswaardigheid is dan ook de Speicherstadt. Dit is een complex van pakhuizen uit de 19e en 20e eeuw. Het complex is onderdeel van de wijk HafenCity, waar je in deze stedentrip overnacht.

Vanuit Nederland bereik je Hamburg met slechts een overstap in Osnabrück.

Ben je op zoek naar een verassende stedentrip in het buitenland, maar wil je liever niet al te ver reizen vanaf de Nederlandse grens? Dan zal veelzijdig Hamburg zeker in de smaak vallen. Hamburg staat met name bekend als de grootste haven van Duitsland, maar naast boten kijken en varen over de Elbe – wat al erg leuk kan zijn – heeft deze bruisende havenstad nog veel meer in de aanbieding, en is daarom zeker een stedentripje waard!

De stad zelf bestaat uit een mengelmoes van historische én hypermoderne architectuur, met als kroonjuweel de bijzondere concertzaal Elbphilharmonie. Het ene moment wandel je door de historische Speicherstadt vol pakhuizen, om vervolgens in de splinternieuwe wijk HafenCity terecht te komen. Extra smullen voor architectuurfans dus! Daarbij mag een bezoek aan de unieke Michaeliskirche – door Hamburgers zelf liefkozend ‘Michel’ genoemd – ook zeker niet ontbreken. Als je de 132 meter hoge toren beklimt heb je ook meteen een mooi overzicht over de rest van de stad!

Is het slecht weer of kunnen je voeten al het wandelen en slenteren niet meer aan? Verruil dan de benenwagen voor een ritje met de U3! Een rondje rijden met deze metro is een bezienswaardigheid van zichzelf. Een andere optie is natuurlijk om een van de vele musea in te duiken, zoals het alom bekende Internationales Maritimes Museum of het iets minder bekende U-boot Museum.

Naar Hamburg reis je met een overstap in Osnabrück Hbf. Vanaf Amsterdam duurt de reis iets meer dan 5 uur.

Je treinticket is geldig vanaf het treinstation opgegeven bij boeking. Je kunt op ieder gewenst tijdstip reizen naar het opstapstation van de internationale trein, maar het is alleen geldig in de IC- en ICE-treinen vermeld op je ticket. Een trein eerder of later nemen is in principe niet toegestaan. Een zitplaatsreservering in de IC- en ICE-treinen is inbegrepen.

Afhankelijk van je vertrekplaats is een reis via Venlo of Arnhem en Düsseldorf soms sneller. Wij zoeken de beste optie voor je uit!

Reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
09:10
12:06
Amsterdam Centraal*
Osnabrück Hbf
V
A
12:23
14:14
Osnabrück Hbf
Hamburg Hbf
Verblijf in Hamburg
V
A
13:45
15:35
Hamburg Hbf
Osnabrück Hbf
V
A
15:53
19:00
Osnabrück Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Pierdrei Hotel HafenCity

Dit (gloednieuwe) hotel ligt in de wijk HafenCity, op ca. 20 minuten lopen vanaf station Hamburg Hbf. Het is de ideale locatie om Hamburg vandaan te verkennen. Frequente veerdiensten vertrekken vlakbij (tegenover de Elbphilharmonie) naar Landungsbrücken (centrum) en de Fischmarkt.

Bijzonderheden:

 • Gelegen in HafenCity
 • Privékamer met eigen douche en toilet enkel logies
 • Restaurant en bar
 • Terras
 • Bagageopslag mogelijk
 • Ontbijt is ter plaatse beschikbaar voor €12,00 per persoon

Prijs

Vanaf €269 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. enkel logies
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kenmerken reis

 • €269 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

0
  0
  Winkelwagen