Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een ideale bestemming voor en veelzijdige stedentrip. De stad ligt aan het water en heeft een kleurrijke gezellige haven. De binnenstad heeft verschillende historische monumenten, maar ook moderne architectonische hoogstandjes. Je kunt de geschiedenis induiken met een bezoek aan Slot Rosenborg, het Nationaal Museum of het zeventiende-eeuwse fort Kastellet.

Kopenhagen bereik je daarnaast ook nog eens binnen één dag met de trein, met twee keer overstappen vanuit Nederland.

De kleine zeemeermin, een bronzen beeld geïnspireerd op het hoofdpersonage uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen,  is natuurlijk hét icoon van Kopenhagen. Je vindt haar iets buiten het centrum, in de haven van de stad. Kom je uit Oslo met de boot? Dan kun je er langs lopen onderweg naar Nyhavn.

Het stadscentrum van Kopenhagen bestaat voor een groot deel uit zeventiende-eeuwse panden. Strøget is de grootste winkelstraat. Hieromheen bevindt zich het voetgangersgebied. Nyhavn (de nieuwe haven) is ook een populaire bestemming. Aan de haven liggen veel bars en restaurants, in kleurrijke historische huizen.

Kopenhagen is ook bekend vanwege de moderne architectuur en design. Je vindt dit terug in de bijzondere gebouwen, zoals ‘De Zwarte Diamant’ (koninklijke bibliotheek), Den Blå Planet (aquarium) en Het Opera Huis. Daarnaast zijn er een groot aantal kunstmusea.

Kopenhagen heeft verschillende wijken, met elk een eigen karakter. Nørrebro is een bruisende, creatieve en multiculturele wijk van Kopenhagen. Dit komt tot uiting in de streetart, gerechten uit alle windstreken, gezellige bars en cafés en leuke lokale winkels in smalle zijstraatjes. Østerbro is een statige wijk, en ook de groenste wijk van Kopenhagen. Hier vind je een groot park en zelfs een strand. In Vesterbro met zijn talrijke bars en clubs kun je terecht voor het bruisende nachtleven.

Heenreis

Reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
07:00
10:06
Amsterdam Centraal*
Osnabrück Hbf
V
A
10:23
12:14
Osnabrück Hbf
Hamburg Hbf
V
A
12:53
17:33
Hamburg Hbf
København H

* Deze trein stopt ook in Hilversum (vertrektijd 07:22 uur), Amersfoort Centraal (vertrektijd 07:36 uur), Apeldoorn (vertrektijd 08:01 uur), Deventer (vertrektijd 08:18 uur), Almelo (vertrektijd 08:45 uur) en Hengelo (vertrektijd 08:58 uur).

Terugreis

Terugreis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
11:26
16:02
København H
Hamburg Hbf
V
A
16:46
18:35
Hamburg Hbf
Osnabrück Hbf
V
A
19:53
23:00
Osnabrück Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in Hengelo (aankomsttijd 21:01 uur), Almelo (aankomsttijd 21:13 uur), Deventer (aankomsttijd 21:41 uur), Apeldoorn (aankomsttijd 21:58 uur), Amersfoort Centraal (aankomsttijd 22:24 uur) en Hilversum (aankomsttijd 22:38 uur).

Hotel Bethel

In het hart van Kopenhagen aan de Nyhavn ligt hotel Bethel. De zeilboten en de café’s aan de kade creëren een gezellige sfeer.

Het metrostation Kongens Nytorv ligt vlakbij met verbindingen naar zowel de DFDS Terminal (voor reizigers uit Oslo) en het treinstation van Kopenhagen. Lopend kan ook, beide locaties liggen ca. 30 minuten lopen van het hotel vandaan.

Bijzonderheden:

 • Aan de Nyhavn gelegen
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • 24-uurs receptie
 • Bagageopslag

Prijs

Vanaf €349 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Kenmerken reis

 • €349 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel
0
  0
  Winkelwagen