Leipzig

De laatste jaren ontwikkelt Leipzig zich rap tot één van de meest trendy culturele steden van Duitsland. Na de val van de muur heeft de stad een nieuwe economische en culturele impuls gekregen. Tegenwoordig vind je er een boeiende mix van oude en nieuwe elementen.

Je bereikt Leipzig vanuit Nederland met één overstap in Hannover. Vanuit België stap je over in Frankfurt am Main.

De laatste jaren ontwikkelt Leipzig zich rap tot één van de meest trendy culturele steden van Duitsland. Na de val van de muur heeft de stad een nieuwe economische en culturele impuls gekregen. De imposante moderne architectuur en de vele musea die de stad rijk is, getuigen hieraan. Leipzig is echt een stad van de 21e eeuw, maar het heeft ook een lange bewogen geschiedenis. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich door haar ligging op de kruising van twee handelswegen tot handelsplaats. De rijkdom trok later ook de muzikale grootheden Bach, Mendelssohn en Wagner naar de stad. In 1813 werd iets buiten Leipzig de ‘Volkerenslag’ uitgevochten, waarbij de legers van Napoleon werden verslagen. Het grootste oorlogsmonument ter wereld, met een hoogte van 91 meter herdenkt deze overwinning. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal! In Leipzig zijn meer musea dan we kunnen opnoemen. Hoogtepunten zijn het DDR museum (Zeitgeschichtliches Forum), het museum van beeldende kunst (Museum der Bildenden Künste) en de universiteitsmusea Museen im Grassi. Gezellig eten en drinken doe je in de smalle Barfußgäßchen in het oude centrum of de trendy Karl-Liebknecht-Straße ten zuiden van het stadscentrum. 

Leipzig bereik je vanuit Nederland met één overstap in Hannover.


Foto’s: © Andreas Schmidt via Leipzig Travel

Je treinticket is geldig vanaf het treinstation opgegeven bij boeking. Je kunt op ieder gewenst tijdstip reizen naar het opstapstation van de internationale trein, maar het is alleen geldig in de internationale en aansluitende treinen vermeld op je ticket. Een trein eerder of later nemen is in principe niet toegestaan. Een zitplaatsreservering in de treinen is inbegrepen.

Let op: het reisschema is bedoeld als indicatie. Tijden kunnen altijd afwijken, bijvoorbeeld als gevolg van werkzaamheden of een tussentijds gewijzigde dienstregeling. Het exacte reisschema krijg je ten laatste twee weken voor vertrek.

V
A
09:59
14:01
Amsterdam Centraal*
Hannover Hbf
V
A
14:36
17:17
Hannover Hbf
Leipzig Hbf
Verblijf in Leipzig
V
A
10:38
13:23
Leipzig Hbf
Hannover Hbf
V
A
13:56
18:00
Hannover Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in de stations Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer en Hengelo

Reizen van/naar België

Vanuit België reis je met ICE (opstappen kan in de stations Brussel Zuid, Brussel Noord en Luik-Guillemins) naar Frankfurt am Main. In Frankfurt stap je over op de trein naar Leipzig.

Book Hotel Leipzig

Ca. 10 minuten lopen van station Leipzig Hbf en 5 minuten naar het historische centrum. Het literaire thema van het hotel, zichtbaar door het hele gebouw, is een verwijzing naar de rijke geschiedenis van Leipzig van drukkerijen en uitgeverijen.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies 
 • Centraal gelegen
 • Wi-Fi

Apartment Central am Zoo

Mooie appartementen en studios nabij Leipzig Hbf. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, net als je in een hotel gewend bent. De keukenuitrusting is compleet. Verder is er een eettafel voorzien. De receptie (24 uur geopend) bevindt zich in het hoofdgebouw aan de overzijde van de straat.

Bijzonderheden:

 • Vlakbij station Leipzig Hbf
 • Studio of appartement met badkamer, keuken en eettafel

Prijs

Vanaf €389 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland of België
 • Overnachtingen o.b.v. enkel logies
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 • €389 p.p.
 • 3-5
 • Treinreis
 • Hotel of Appartement
 • Paspoort of identiteitskaart
 • Euro