Łódź

Łódź heeft zich in de 19e eeuw snel ontwikkeld door een bloeiende textielindustrie, en groeide van een klein provinciestadje in korte tijd naar ruim een half miljoen inwoners. Nu is het de derde stad van Polen met 700.000 inwoners.

Nu is Łódź bekend vanwege de historische gebouwen van de textielindustrie en moderne architectuur, het veel aanwezige Joods erfgoed (voor de Tweede Wereldoorlog was 34% van de bewoners Joods) en vele musea. Łódź is ook de hoofdstad van de Poolse film met de Filmacademie waar regisseurs als Krzysztof Kieślowski, Roman Polański en Andrzej Wajda studeerden.

Polen is een hele dag reizen. Hiervoor stap je over in Berlijn op de Eurocitytrein naar Warschau. Voor Łódź is nog een overstap nodig in Poznań of Kutno. In alle treinen is het mogelijk om het restauratie- of barrijtuig iets te eten en te dinken te halen.

Aankomst is in het treinstation Łódź Widzew, waarvandaan een frequente tramverbinding je in ca. 15 minuten naar het centrum van de stad brengt.

Je treinticket is geldig vanaf het treinstation opgegeven bij boeking. Je kunt op ieder gewenst tijdstip reizen naar het opstapstation van de internationale trein uit Nederland, maar het is alleen geldig in de internationale trein vermeld op je ticket. Een trein eerder of later nemen is in principe niet toegestaan. Een zitplaatsreservering in de treinen naar/van Berlijn, Poznan en Łódź is inbegrepen.

Afhankelijk van je vertrekplaats is een reis via Venlo of Arnhem en Düsseldorf soms sneller. Wij zoeken de beste optie voor je uit!

Heenreis

Reis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
07:00
13:22
Amsterdam Centraal*
Berlin Hbf
V
A
13:42
18:19
Berlin Hbf
Kutno
V
A
18:55
20:31
Kutno
Łódź Widzew

* Deze trein stopt ook in Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Terugreis

Terugreis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
07:44
09:24
Łódź Widzew
Kutno
V
A
09:46
14:16
Kutno
Berlin Hbf
V
A
14:34
21:00
Berlin Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort Centraal en Hilversum.

Stare Kino

Stare Kino is gevestigd op de locatie waar eind 19e eeuw de eerste bioscoop van Polen opende. Het was de tweede bioscoop ter wereld, direct na de gebroeders Lumiere in Frankrijk.

Alle studio’s hebben een uniek ontwerp, met elk met een ander filmthema. Een deel is helemaal in het thema van locale producties uit de rijke filmgeschiedenis van Łódź, andere verbergen de geheimen van beroemde Hollywood-producties zoals “The god father”, “Gone with the wind”, “The pink panther” of “Casablanca”.

Stare Kino heeft nog steeds een bioscoopzaal. Alle studio’s zijn uitgerust met een kleine kitchenette. Ook is er een eigen restaurant en bar ter plaatse.

Bijzonderheden:

 • Centraal in Łódź (tram naar treinstation vlakbij)
 • Studio badkamer en kitchenette o.b.v. enkel logies
 • Restaurant en bar
 • Terras
 • Ontbijt ter plaatse beschikbaar
 • Wi-Fi

 

Prijs

Vanaf €265 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. enkel logies
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Kenmerken reis

 • €265 p.p.
 • 4-6
 • Treinreis
 • Studio/appartement

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Poolse złoty

Reisadvies:

Check actueel advies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief