Praag

Praag wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. De oude binnenstad staat dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. In Praag komen verschillende stijlen en culturen samen.

Je bereikt Praag binnen een dag vanuit Nederland, met één overstap in Berlijn.

“De stad van de honderd torens”, een bekende bijnaam van Praag. In Praag waan je je in een openluchtmuseum. Het historische centrum van de Tsjechische hoofdstad is in 1992 dan ook toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag is een van de grootste en oudste steden van Centraal Europa, en wordt gekenmerkt door de vele bouwstijlen die er te bewonderen zijn, zoals de barok, de gotiek en de jugendstil. Praag heeft talrijke bekende en minder bekende monumenten, waaronder de Karelsbrug, het Hradčany kasteel en de Sint Vitus kathedraal. Ook het oude stadsplein, waar het Middeleeuwse astronomisch uurwerk van Praag te bewonderen is, is een populaire bezienswaardigheid. Dit uurwerk geeft niet alleen de tijd aan, maar ook de stand van de zon en de maan. Midden in de oude stad ligt het kleine wijkje “Josefov”, wat vroeger de joodse wijk was. Hier vind je verschillende gebouwen die je herinneren aan de joodse geschiedenis, zoals de synagogen, het joodse raadhuis en de Oude Joodse Begraafplaats. Ook vind je hier het geboortehuis van de wereldberoemde schrijver Franz Kafka. De architectonische werken van de Boheemse stad hebben volgens UNESCO de architectonische ontwikkeling van Centraal Europa en misschien wel van heel Europa beïnvloed. En die honderd torens? Dat zijn er nog iets meer. In werkelijkheid telt de stad namelijk zo’n 550 torens. Benieuwd geworden? Ontdek het zelf!


Foto’s: afbeeldingen van Ödedödel, Tomas Dratnal, Roman Terehov, Jan Blanicky, František Zelinka en Birgit Böllinger via Pixabay

De makkelijkste treinreis naar Praag is met één ruime overstap in Berlin Hbf. In dit mooie moderne station met veel voorzieningen heb je alle tijd om te lunchen. Aan boord van de Eurocity trein tussen Berlijn en Praag en v.v. rijdt een restauratierijtuig mee, bekijk hier het menu van ČD Restaurant.

Heenreis

V
A
07:00
13:22
Amsterdam Centraal*
Berlin Hbf
V
A
15:16
19:36
Berlin Hbf
Praha hl.n.

* Deze trein stopt ook in Hilversum (vertrektijd 07:22 uur), Amersfoort Centraal (vertrektijd 07:36 uur), Apeldoorn (vertrektijd 08:01 uur), Deventer (vertrektijd 08:18 uur), Almelo (vertrektijd 08:45 uur) en Hengelo (vertrektijd 08:58 uur).

Terugreis

Terugreis volgens onderstaand schema is dagelijks mogelijk.

V
A
08:26
12:42
Praha hl.n.
Berlin Hbf
V
A
14:34
21:00
Berlin Hbf
Amsterdam Centraal*

* Deze trein stopt ook in Hengelo (aankomsttijd 19:01 uur), Almelo (aankomsttijd 19:13 uur), Deventer (aankomsttijd 19:41 uur), Apeldoorn (aankomsttijd 19:58 uur), Amersfoort Centraal (aankomsttijd 20:24 uur) en Hilversum (aankomsttijd 20:38 uur)

Hotel Salvator

Hotel Salvator ligt middenin de historische binnenstad van Praag. Het hotel is gevestigd in een historisch pand. Het karakter van het oude gebouw is behouden door de binnentuin die omringd is met kamers, en het restaurant dat zich bevindt in de gotische kelders.

 • Nabij historische binnenstad
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Restaurant

Prijs

Vanaf €249 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

 • Toeristenbelasting (ca. €0,80 p.p.p.n., in hotel te betalen)
 • Stadsvervoer ter plaatse
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reizigers

Aantal reizigers en leeftijden op dag van vertrek

Totaal aantal reizigers:

1

Vertrekdatum en reisduur

Kies de gewenste vertrekdatum en aantal nachten

Treinreis

Vanaf hier zullen de treintickets geldig zijn.
Vanaf hier worden zitplaatsen gereserveerd en tickets zijn alleen geldig op dit tijdstip. Het is altijd toegestaan eerder naar het opstapstation te reizen om zo meer overstaptijd te creëren.

Totaalprijs: €

Kenmerken reis

 • €249 p.p.
 • 4-6
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Tsjechische kroon

Reisadvies:

Check actueel advies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief