Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm wordt beschouwd als een van de meest gastvrije en tolerante steden ter wereld. De stad bestaat uit een archipel van 14 eilanden en wordt daarom ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd.

Voor de heen- en terugreis maak je gebruik van de nachttrein tussen Hamburg en Stockholm. Je vertrekt tussen de middag vanuit Nederland en komt de volgende middag aan in Stockholm.

Stockholm wordt ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd, en dat heeft alles te maken met de ligging. De stad vormt een archipel van 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door 57 bruggen. Gamla Stan is de historische binnenstad die dateert uit de dertiende eeuw. Huizen in verschillende tinten oranje en geel, smalle straatjes met kasseien en oude kerken vormen hier het stadsbeeld. Het centrum is een mix van historische en moderne gebouwen. De koninklijke paleizen zijn gebouwd in de renaissance- en barokstijl. Het stadhuis is een twintigste eeuws gebouw in een nationaal-romantische bouwstijl. Dit imposante uit rode bakstenen opgetrokken gebouw is vanaf veel plaatsen zichtbaar. Hier vindt elk jaar op 10 december het Nobelfeest plaats.

Ook heeft Stockholm een grote hoeveelheid aan musea met verschillende thema’s. Zo kun je in het openluchtmuseum met dierentuin Skansen oude huizen uit heel Zweden bekijken. Een ander beroemd museum is het maritieme Vasamuseum, wat een zeventiende eeuws oorlogsschip tentoonstelt. Of leer meer over andere Zweedse iconen in het Nobelmuseum, het Astrid-Lindgren-museum of het ABBA museum.

Een ander kenmerk van Stockholm is de veelzijdige natuurlijke omgeving. Neem bijvoorbeeld de veerboot naar Vaxholm, een idyllisch stadje op een nabijgelegen eiland. Ook het eiland Djurgården is een geliefde plek om de drukte van de stad te ontlopen. Op dit groene eiland vind je verschillende musea en mooie villa’s.

Vergeet niet om ook af en toe de metro te nemen. De meeste metrostations zijn namelijk prachtig versierd met muurschilderingen, mozaïek en sculpturen.

Naast alle activiteiten en bezienswaardigheden die de Zweedse hoofdstad te bieden heeft, wordt het ook beschouwd als een van de meest gastvrije en tolerante steden ter wereld. Genoeg redenen dus voor een stedentrip Stockholm!


Foto’s: afbeeldingen van Erich Westendarp, loannis loannidis, Kevin Phillips, M W, marcelkessler, Michelle Maria en ykaivu via Pixabay

Heenreis (vertrek op woensdag)

V
A
15:00
18:06
Amsterdam Centraal*
Osnabrück Hbf
V
A
18:23
20:14
Osnabrück Hbf
Hamburg Hbf
V
A
23:26
14:19 (+1 dag)
Hamburg Hbf
Stockholm Central

* Deze trein stopt ook in Hilversum (vertrektijd 15:22 uur), Amersfoort Centraal (vertrektijd 15:36 uur), Apeldoorn (vertrektijd 16:01 uur), Deventer (vertrektijd 16:18 uur), Almelo (vertrektijd 16:45 uur) en Hengelo (vertrektijd 16:58 uur).

Terugreis (vertrek op zaterdag)

V
A
16:22
05:31 (+1 dag)
Stockholm Central
Hamburg Hbf
V
A
06:46
08:35
Hamburg Hbf
Osnabrück Hbf
V
A
09:14
10:26
Osnabrück Hbf
Hengelo*

* Deze trein rijdt niet verder dan Hengelo. Vanaf Hengelo kun je verder reizen met binnenlandse treinen.

Hotel Lilla Rådmannen

Hotel Lilla Rådmannen heeft 62 gezellige hotelkamers in de rustige wijk Vasastan. Het hotel heeft een eigen bar & restaurant. Lopend is het centraal station van Stockholm makkelijk te bereiken, maar een metrostation is ook vlakbij.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Restaurant en bar

Långholmen Hotell

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om in een cel te overnachten? In hotel Långholmen overnacht je in een negentiende eeuwse gevangenis, in een kamer die vroeger als cel in gebruik was. Gelukkig zijn de cellen tegenwoordig opgeknapt en voorzien van de nodige luxe, zoals een lekker zacht bed, een tv en een waterkoker om thee en koffie te zetten op je kamer. Het hotel bevindt zich op het eiland Långholmen. Op 10 minuten lopen is er een metrostation waarmee je in 6 minuten in het oude stadscentrum staat, en op 100 meter vanaf het hotel vind je een strandje.

Bijzonderheden:

 • Slaap in een voormalige gevangeniscel
 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Restaurant en bar

Hotel Tegnérlunden

Modern hotel op 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Het hotel ligt aan het Tegnérlunden park.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Bar

Prijs

Vanaf €679 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 2x overnachting in nachttrein (privécoupé voor max. 6 personen in couchetterijtuig)
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Vertrekdatum

Kies de gewenste vertrekdatum. Deze stedentrip is meestal woensdag t/m zondag waarvan 2 nachten de nachttrein.

Reizigers

Aantal reizigers en leeftijden op dag van vertrek

Totaal aantal reizigers:

Accommodatie

1

Treinreis

Kies het aantal benodigde coupe's. Iedere coupé is geschikt voor maximaal 6 reizigers.
Vanaf hier zullen de treintickets geldig zijn.
Vanaf hier worden plaatsen gereserveerd in dag- of nachttrein.

Totaalprijs: €

Kenmerken reis

 • €679 p.p.
 • 5
 • Treinreis
 • Hotel

Kaart

Praktisch

Reisdocument:

Paspoort of NL identiteitskaart

Valuta:

Zweedse kroon

Reisadvies:

Check actueel advies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief