Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm wordt beschouwd als een van de meest gastvrije en tolerante steden ter wereld. De stad bestaat uit een archipel van 14 eilanden en wordt daarom ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd.

Voor de heen- en terugreis maak je gebruik van de nachttrein tussen Hamburg en Stockholm. Je vertrekt tussen de middag vanuit Nederland en komt de volgende middag aan in Stockholm.

Stockholm wordt ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd, en dat heeft alles te maken met de ligging. De stad vormt een archipel van 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door 57 bruggen. Gamla Stan is de historische binnenstad die dateert uit de dertiende eeuw. Huizen in verschillende tinten oranje en geel, smalle straatjes met kasseien en oude kerken vormen hier het stadsbeeld. Het centrum is een mix van historische en moderne gebouwen. De koninklijke paleizen zijn gebouwd in de renaissance- en barokstijl. Het stadhuis is een twintigste eeuws gebouw in een nationaal-romantische bouwstijl. Dit imposante uit rode bakstenen opgetrokken gebouw is vanaf veel plaatsen zichtbaar. Hier vindt elk jaar op 10 december het Nobelfeest plaats. Ook heeft Stockholm een grote hoeveelheid aan musea met verschillende thema’s. Zo kun je in het openluchtmuseum met dierentuin Skansen oude huizen uit heel Zweden bekijken. Een ander beroemd museum is het maritieme Vasamuseum, wat een zeventiende eeuws oorlogsschip tentoonstelt. Of leer meer over andere Zweedse iconen in het Nobelmuseum, het Astrid-Lindgren-museum of het ABBA museum. Een ander kenmerk van Stockholm is de veelzijdige natuurlijke omgeving. Neem bijvoorbeeld de veerboot naar Vaxholm, een idyllisch stadje op een nabijgelegen eiland. Ook het eiland Djurgården is een geliefde plek om de drukte van de stad te ontlopen. Op dit groene eiland vind je verschillende musea en mooie villa’s. Vergeet niet om ook af en toe de metro te nemen. De meeste metrostations zijn namelijk prachtig versierd met muurschilderingen, mozaïek en sculpturen. Naast alle activiteiten en bezienswaardigheden die de Zweedse hoofdstad te bieden heeft, wordt het ook beschouwd als een van de meest gastvrije en tolerante steden ter wereld. Genoeg redenen dus voor een stedentrip Stockholm!

Optionele extra’s

Fietstour Stockholm

Met deze Stockholm Fietstour maak je op een veilige, leuke en leerzame manier kennis met de stad. De ervaren gids neemt je in een paar uur mee langs de must-see bezienswaardigheden. De hoofdstad van Zweden wordt ook wel gezien als één van de mooiste steden ter wereld. Terecht want het Venetië van het Noorden heeft het allemaal. Een middeleeuws centrum, parken, water, architectuur, de haven, bruggen, musea, restaurants en nog veel meer. Bovendien is het een échte fietsstad. Zodra je hier aankomt heb je zin om op je fiets te springen! Geniet van een prachtige combinatie tussen indrukwekkende gebouwen, geweldige natuur en stromend water tijdens deze Stockholm Fietstour.

 • Duur: ca. 2 uur
 • Tijd: 10:00 uur of 12:30 uur
 • Prijs: €39 per persoon
 • Taal: Engels

Let op: het reisschema is bedoeld als indicatie. Tijden kunnen altijd afwijken, bijvoorbeeld als gevolg van werkzaamheden of een tussentijds gewijzigde dienstregeling. Het exacte reisschema krijg je ten laatste twee weken voor vertrek.

Reisschema stedentrip Stockholm

Heenreis

V
A
13:59
16:51
Amsterdam Centraal*
Osnabrück Hbf
V
A
17:23
19:14
Osnabrück Hbf
Hamburg Hbf
V
A
22:03
09:57 (+1 dag)
Hamburg Hbf
Stockholm Central

* Deze trein stopt ook in de stations Hilversum, Amersfoort Centraal , Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo

Terugreis

V
A
17:34
06:00 (+1 dag)
Stockholm Central
Hamburg Hbf
V
A
06:45
08:35
Hamburg Hbf
Osnabrück Hbf
V
A
09:06
12:00
Osnabrück Hbf
Amsterdam Centraal**

* Deze trein stopt ook in de stations Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort Centraal en Hilversum

Reizen van/naar België

Vanuit België reis je met ICE (opstappen kan in de stations Brussel Zuid, Brussel Noord of Luik-Guillemins) naar Keulen. In Keulen stap je over op de trein naar Hamburg.

Hotel Lilla Rådmannen

Hotel Lilla Rådmannen heeft 62 gezellige hotelkamers in de rustige wijk Vasastan. Het hotel heeft een eigen bar & restaurant. Lopend is het centraal station van Stockholm makkelijk te bereiken, maar een metrostation is ook vlakbij.

Bijzonderheden:

 • Privékamer met eigen badkamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Wi-Fi
 • Restaurant en bar

Prijs

Vanaf €509 p.p.
o.b.v. 2 volwassenen

Inclusief

 • Heen- en terugreis vanaf station naar keuze in Nederland incl. zitplaatsreserveringen
 • 2 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 2x overnachting aan boord van nachttrein Hamburg – Stockholm o.b.v. ligplaats (gedeelde coupé max. 4 personen)
 • Reis- en routebeschrijvingen voor onderweg

Exclusief

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 • €509 p.p.
 • 5-8
 • Treinreis
 • Hotel
 • Paspoort of identiteitskaart
 • Zweedse Kroon